Fotoğrafçılığa Merak Saldım

Önceki yazımda amatör fotoğrafçılığa merak saldığımı söylemiştim. Kendime başlangıç için amatör ve profesyonel arası bir makine ararken araştırmalar sonucunda Canon 850D yarı profesyonel sayılabilecek bir makine aldım. Fotoğrafçılık dendiğinde cep telefonunu açıp çekmek dışında bir bilgim yoktu. Blog ve youtube kanallarınında araştırınca fotoğrafçılığın göründüğü kadar kolay olmayıp pek çok parametrenin bir araya gelmesi ile daha güzel çekimler yapılabileceğini öğrendim. ISO, diyafram, enstantane terimlerini duyuyordum ama şimdi bazı kavramlar aklımda daha net. Fotoğraf makinesinin otomatik modunda çekilen fotoğraf ile ayarlarını manuel yaparak çekilen fotoğraf arasında dağlar kadar fark var. Şimdilik araştır ve dene şeklinde bazı fotoğraflar çekiyorum. İleride belki bir fotoğrafçılık kursuna katılabilirim.  Henüz hangi tür fotoğrafları daha çok çekeceğime karar vermedim. Şimdilik çevremde gördüğüm her şeyi çekiyorum. Çektiğim bazı fotoğrafları görebilirsiniz.

Ayın Görünen Yüzü



 

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

8 Yorumlar

  1. Fotoğrafçılık diyince aklıma hep şu söz geliyor: "En iyi makina en iyi fotografı çekseydi en iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı."

    İyi bir fotoğraf için doğru açı, doğru ışık ve doğru ayar gerekli sanırım. Benim de çok bilgim yok bu konuda. Biraz da Allah vergisi gerekiyor, herkes aynı cihazla aynı yerde aynı fotoğrafı çekemiyor :D Ay fotoğrafınız da çok hoş gözüküyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğrafçılık biraz araştırma ve deneyerek öğrenme işi aslında. Biraz üstüne düşümek gerekiyor o kadar. Bu arada yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Merhaba Yusuf; fotoğraflar çok net ve resimler güzel. Bu yolda sana başarılar dilerim. Şeker Bayramın kutlu olsun oğlum. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederiz bu güzel paylaşım için. Gerçekten şanslı kişi inşallah biz oluruz diyorum. Teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  4. güzel fotoğraflar, fotoğrafçılıkta makineniz lensiniz ve fotoğraf için bilgisayar başında lightroom veya photoshop ile geçirdiğiniz süre çok önemlidir. Daha nice konu... Ben de hobim olan fotoğrafçılık ve dijital sanatla ilgili bir şeyler üretmeye çalışıyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaştığım fotoğraflar internetten bir şeyler okuyup deneme ile çektiğim ilk hatta üzerinde düzenleme yapılmamış fotoğraflar. Lightroom ile daha yeni tanıştım sayılır. Fotoğraf çekmek için zaman oldukça bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.