Aceminin Ağzından Ebru Sanatı


   Ebru kısaca yoğunlaştırılmış su üzerine toprak boyalarla resim yapma sanatıdır. Ebru yaparken insanı rahatlatır ve huzur verir. Ayrıca ebru yapması kadar yapanı izlemek bile insana huzur verir. Kullanılan malzemeler tamamen doğaldır.
Malzemeler ne diye sorarsanız şöyle sıralanır: Kağıt, kitre, gül dalından yapılmış fırça, boyalar, öd, biz...

Ebru öğrenirken hemen elinize fırçayı alıp teknenin başına geçeceğinizi sanıyorsanız yanılırsınız. Çünkü öncelikle boyanızı, fırçanızı ve kitre yapmayı öğrenmelisiniz. Her ebruzenin kendine has fırçaları olmalı ve onları iyi tanımalıdır.

Ebruya başlayınca sabır çok önemlidir. Saatlerce teknenin başında büyük bir titizlikle suya şekil vereceksiniz. Ebrunun battal,şal,taraklı,gelgit,bülbül yuvası,hatip ve çiçek ebrusu gibi birçok çeşidi vardır.

Siz en iyisi bu acemi ebrucuyu bırakın daha ayrıntılı bir şekilde öğrenmeniz için Ebru ustasının yanına gidin.. Kolay gelsin.. (Y.A.)

Yazımı şu güzel mısralarla bitirmek isterim.

Önce 'Aşk' suya düştü,
Sonra su aşka yenik düştü
İlk Ebru Çalışmam
Aşka düşecek gibi boya
Damla damla düşüyor suya
Son verip sudaki uykuya
İner Yusuf ile kuyuya

Su suskundur kuyuda
Aşk Züleyha da uykuda
Kervan suda aşkı bulduya
Suda gül gülde aşktır EBRUDA..

_Şiir Alıntıdır_

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.