Sabahattin Ali, KafkaOkur Dergisinde..

     Kitapçı raflarında gözümü gezdirirken Kafkaokur edebiyat dergisinin kapağında Sabahattin Ali'nin resmini gördüm. Şüphesiz herkesin aklına hemen Kürk Mantolu Madonna kitabı aklına gelir. Kitabını okuyalı çok oldu ama dün okumuşcasına her satırı aklımda. Kitabın baş kahramanı olan Raif Efendi sessiz, sakin ve ahlaklı bir kişidir. Hep istemediği bir hayat yaşamıştır ancak hayatında bir daha göremeyeceği ve hep özlemini duyduğu biri vardır. Sıkıntısını hep içinde yaşamıştır.  ''...insanlara ne kadar çok muhtaç olursam, onlardan kaçmak ihtiyacım da o kadar artıyordu.'' diyordu Raif efendi.
     Beni düşündüren asıl konu bu kadar içten anlatımı olan kitabı yazara yazdıran şey neydi? Arkasında yaşanmışlıkları mı barındırıyordu? Beni asıl üzen şey ise yıllar sonra yazarın hakettiği değeri görmesiydi. Bu soruların yanıtlarını arayarak aldığım Kafkaokur dergisinin bu ayki sayısını okuyacağım.  

İyi günler dilerim..

Yorumlarınız benim için önemli...

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

7 Yorumlar

  1. Kafka Okur benimde ilgiyle ve beğeniyle takip ettiğim bir dergidir.Sabahattin Ali konusunda soylediklerinize katiliyorum.Maalesef ulkemizde cok sacma seyler prim yapiyor ve deger goruyor.Acaba bu bizim cahillik seviyemizle mi ilintili yoksa ilgi alanlarimizla mi bilemedim???
    Kolayliklar diliyorum blog yolunda :)

    YanıtlaSil
  2. İyi okumalar dilerim. Minik de bir dipnot: Sabahattin Ali'nin bu güzel yazımının sırrı, yaşanmışlıkları imiş ;) Kızından duydum aramızda kalsın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun, tahmin ediyordum çünkü yurtdışında belirli bir süre yaşayıp bazı şeyleri geride bırakıp gelen biri olarak anlayabiliyorum.Tabi bende böyle durum yok :) Sadece çok samimi arkadaşlarımı bırakıp bir anda geri dönmek arada bazı gel gitler yapıyor insanda, hele de uzun süre sonra arkadaşlardan haber gelince :)

      Sil
    2. Sizi anlayabiliyorum ben de çok az bir süre yurtdışı hayatı tecrübe edebilen biri olarak eminim bazı şeyler çok zor gelirdi insana :)

      Sil
  3. Maalesef bulunduğum yerde Kafka Okur dergisi satılmıyor. O yüzden şehir merkezine gidinceye kadar dergiyi alamayacağım ama neyse ki dergi 2 ayda bir çıkıyor. Daha zamanım var. Son zamanlarda çok görüyorum bu sergiyi. Herkes övgüyle bahsediyor. Öyle olunca benim de merakım daha da artıyor.

    YanıtlaSil
  4. Hemen o dergiye abone olmak lazım. Ben öykünün gerçek olduğunu düşünmüştüm. Öğrendiğimiz için arkadaşımıza teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.