Kendi Alan Adınızı Blogunuzda Kullanın


Blogumdaki yeniliği farkettiniz mi?
      Artık yeni adresim: www.arslanyusuf.net Sayfaya girmek için arslanyusuf.blogspot.com.tr yazsanız bile sizi yeni domain adresime yönlendirecektir. Umarım benim için daha iyi olur. Haberi aldığınıza göre artık blogunuzda veya sayfanızda bir duyuru yaparsanız sevenirim. :)
      Yeni adres alıp blogunuza yönlendirmek çok kolay. Eğer blog yazmaya karar vermişseniz bunu işin en başında yapmanız sizin için faydalı olacaktır. Geç olduğu vakit sosyal medyalardaki, feedbunner takip sistemindeki, adsense ve hatta google analytics'deki hesaplarınızda küçük değişikler yapmanız gerekecektir. Kısaca sizi uğraştıracaktır. Bende bugün size godaddy sitesinden aldığınız Domain'i blogger'a kısaca nasıl uygulayacağınızı kısaca anlatmak istedim.

Öncelikle godaddy sitesine girip istediğiniz domain adını aratın kullanılıp kullanılmadığını kontrol edin. Kullanmak istediğiniz domaine karar verdikten sonra satın alınız. Satın alınan domain kontrol panelinizdeki ürünlerim kısmında gözükecektir.

Şimdi blogger'ın kontrol panelinde Ayarlar>Temel>Yayıncılık'a gelip blogunuz için üçüncü taraf bir URL ayarlayın'a tıklayacağız.

 Açılan sekmede aşağıda gösterilen 1 numaralı kısma satın aldığınız domaini yazın. Yazacağınız domain www.sahipolduğunuzdomainismi.com tarzında başında www olacak şekilde yazın. Kaydet butonuna basınca hata mesajı ve alt kısmında blogunuza ait CNAME kodları çıkacak. Şimdi bu sayfayı kapatmadan domain satın aldığımız godaddy sitesinin kontrol paneline geçiş yapacağız.
Godaddy kontrol paneline geçince ürünlerim kısmından sahip olduğunuz domaine ulaşabilirsiniz.
Ürünlerime girince aşağıdaki resimdeki gibi alan isimleri sıralanmıştır. Buradan DNS'i yönete gireceğiz.
Açılan sayfadan DNS BÖLGESİ KAYDI sekmesinden kayıt ekle diyerek blogger panelinde daha önce açtığımız üstte ise 2 numara olarak gösterdiğim CNAME kodlarını ekleyeceğiz. Kayıt türü CNAME olacak ve Google panelinde gösterilen ana bilgisayar kısmına www, yönlendiren yere ise ghs.google.com yazarak aşağıdaki başka ekle butona tıklıyoruz. Tekrar aynı sayfadan çıkacaktır. Kayıt türü tekrar CNAME ve Üstteki 2 numara ile gösterdiğim yerdeki 2 satırdaki blogunuza özgü kodu sırası ile ilkini ana bilgisayara ikincisini yönlediren yere yazıyoruz. Bu işlemi tamamladıktan sonra SON'a tıklayıp karşınıza kaydet butonu çıkacak. İşleminizi kaydettikten sonra Godaddy'deki işinizi bitecek.

En son olarak blogger adresindeki açık olan CNAME kodlarının bulunduğu sayfadan da kaydet butonuna tıklayınca satın aldığınız domain blog adresinize yönlendirilmiş olacak. Bazı yerlerde yönlendirme süresi 1-2 günü bulabilir deseler de benimki 10-15 dk'ya açıldı. Hayırlı olsun..

Eğer sıkıntı yaşarsanız yorum kısmında sorabilirsiniz. İyi günler dilerim..

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

19 Yorumlar

  1. 2016 yılı başından beri bir devinim söz konusu sayfanızda. Hayırlı uğurlu olsun. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum :)

      Sil
  2. Hayırlı olsun. Ben de kendi adımı aldım. Bence de baştan yapmak lazım cüzi bir ücreti var zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun :) Alan adını baştan almadığım için biraz beni uğraştırdı.Herkes yol yakınken domain alsın :)

      Sil
  3. Benim için tam zamanında bir yayın oldu çünkü alan adı almayı düşünüyorum. Yönlendirme çok önemli. Çünkü çoğu yerde blogumun linki var..Teşekkür ederim bu yayın için. Paylaşmak güzeldir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alan adı almak ayrı bir hava katıyor bloga. Daha ciddi olduğunu gösteriyor. Faydalı olabildimse ne mutlu bana :)

      Sil
  4. Yeni alan adınız hayırlı uğurlu olsun, bu şekilde daha güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  5. Hayirli olsun. Ben de godaddy den aldim umarim memnun kalirim. Bir dahaki sefer 5 yillik almayi düsünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, size de hayırlı olsun :)

      Sil
  6. Hayırlı olsun öncelikle.Blogu açar açmaz yapmak gerekiyormuş aslında.Ben Şubat ayında yönlendirme yaptım ve bir miktar hit kaybı yaşadım.Yeni yeni toparlanıyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun. Dediğiniz gibi blogu açar açmaz alan adı almak önemli.

      Sil
  7. Çok faydalı bir yazı olmuş. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Eğer bir başkası kurmuşsa sitenizi, size hangi bilgileri vermesi gerekir Yusuf kardeşim?Bilgilendirirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alan adınızı başkası almışsa alan adı alınan sitedeki hesabınızın şifresini bilmeniz gerekir çünkü domain adları bir kaç yıllık oluyor. İleriki dönemde buradan ödeme yapıp süresi uzatılacaktır. Hatta eğer siteyi yapan şifreyi biliyorsa kendinize göre şifreyi değiştirin derim.Umarım sorunuzu doğru anlamışımdır.Saygılarımla,

      Sil
  9. Doğru anladınız Yusuf kardeşim.Demek şifreyi değiştirmem gerekiyor.Çok yararlı oldu verdiğin bilgi.Zira ben bu tür şeylerden çok değil, hiçe yakın anlamıyorum.İyi çalışmalar ve başarılar dileklerimle.Sevgiler Yusuf.

    YanıtlaSil
  10. Bayadır aklımdaydı yapmak. bir süre daha aklımda kalacak :D Ama en nihayetinde yaparım ben bunu. bilgiler için teşekkürler.
    Gülücüklü Kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç kalmadan alan adını almalısın, selametle kalın :)

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.