BLOG YAZIYORSAK BİR SEBEBİ VAR

 
    
Bana, en mutlu olduğun anlardan biri nedir diye sorarsanız, bunların içinde kesinlikle blog yazmak olacaktır. Zaten severek yapmazsan devamı gelmez bu işin. Hevesle açılıp sonra bir daha ayak basılmayan birçok çöp blog sayfası mevcuttur. Takip ettiğim bir sürü blog yazarı var. Hatta telefonumun tarayıcısında liste halinde sıralı duruyorlar. Canım mı sıkıldı hemen sırayla baştan aşağıya doğru tüm blogları ziyaret ediyorum. Eğer blog yazarı bir ay boyunca yazı girmezse meraklanıyorum. Blog sevgisi bende böyle oldu. Sadece yazmak değil benim için ayrıca blogları okumaktır. İnternette bir konu hakkında bir şey aratacaksam arama motorlarına aradığım şeyin sonuna blog yazmayı ihmal etmiyorum. İstediğim bilgi bir haber sitesi yerine bir blogda çıksın istiyorum. Blog yazarları daha içten daha samimi oluyor. Yalnız kopya içeriklerle dolu sayfaları görünce canım sıkılıyor ve hemen oradan uzaklaşıyorum.

Ben genelde yazılarımı uzun tutmayı seviyorum. Uzun tuttukça o yazıyı okuyan sayısı azaldığını farkediyorum. Bu beni gerçekten üzüyor. Eğer ben faydalı olabildiğimi düşünüyorsam uzun yazıları paylaşmaktan çekinmiyorum. Sizde öyle yapın. Faydalanmak isteyen elbet bir kişi bile olsa olacaktır. Blogları ziyaret ettiğinizde sosyal hesaplardan takip etmeyi ve yorum bırakmayı unutmayın. Birçok kişi gereksiz gibi görse de blog yazarının tek tesellisidir. Yorumlara ben bunu beğendim veya siteme beklerim diye değil de yazılan yazı hakkında olsun lütfen. Emin olun ki blog yazarı güzel yorum yapanın hesabına girip sayfasına bir göz atıyordur. En azından ben böyle yapıyorum. Yorumlar tavsiye veya öneri tarzında da olabilir. Bu yazarı daha çok mutlu edecektir.

Herkese iyi bloglar..


Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

67 Yorumlar

  1. Ben bu aralar nadasdayım. Uzun yazmaya gelince okur açısından bakmak gerekli. Ben uzun yazı yazmayı ve okumayı pek sevmiyorum. Sıkıliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Blog okumayı bende çok seviyorum. Ancak bir çok blog yazan arkadaşın Facebook sayfasının olmadığını görüyorum. Devir artık Facebook üzerinden takip devri. Ben feedly kullanımını bile Facebook Haber Kaynağı yüzünden bıraktım.

    Konuya dönmek gerekirse. Elinize sağlık diliyorum. Yazmaya devam edin biz okuyacağız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Facebook twitterım var ama aktif kullanmıyorum. Blog ortaminı ben kaçış yeri ve kirlenmemiş bi yer olarak görüyorum. Yazmaya gelince devam etmem sanırım ama okurum yorum yaparım konuk olurum bazen. Saygilar

      Sil
    2. Öncelikle teşekkür ederim :) blogumun facebook sayfasını daha yakın zamanda açtım, daha önce açmam gerektiğini geç farkettim. Diğer platformlar zaten varım :)

      Sil
  3. Yusuf oğlum dersem aşırıya kaçan bir hitap olmaz dilerim.Ben bloğuna çekilip dışarıyı merak etmeyen zihniyeti anlayamam.Ben de takip ettiklerimi göremeyince inan merak ediyorum.Yorum yapmayı hele yazmak kadar seviyorum.Çeşitli konular ve düşünce şekilleri, duygular beni daha çok şevklendiriyor yazmaya.İyi yayınlar ve iyi geceler dileklerimle.Ece ablan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfirullah Ece abla ne aşırıya kaçması :) İstediğin gibi hitap edebilirsin. Güzel yorumların için sağol. Sevgiler, saygılar..

      Sil
  4. Ben de samimi davranmak gerektiğini düşünüyorum. Bir blogu takip ederken yorum atarken veya paylaşırken gerçekten isteyerek, beğendiğim için yapıyorum. İnsanlar samimiyeti gördükten sonra karşılığını bir şekilde veriyorlar zaten. Yazarken de aynı şeyler geçerli. Dediğiniz gibi yorumlar tek teselli. Bana çok şevk veriyor gelen yorumlar. Gelmediğinde direk kendimde kusur arıyorum. :) yazınız çok güzeldi, teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende güzel yorumun için teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Aslında burda asıl amacımız, birikimimizi, hislerimizi, düşüncelerimizi paylaşmak. Fakat bazen sanki asıl amacımız yorum almakmış gibi odaklıyoruz kendimizi farkında olmadan. Aslında asıl amacımız kendimizi mutlu etmek ve başkalarına, aynı sıkıntıyı veya eksikliği veya öğrenme ihtiyacı duyanlara yardımcı olmak olsa da. Bu amacı kendimize ara ara hatırlatırsak, büyük beklentiler içine girmezsek her şey daha da kolaylaşıyor sanki. Keyifli bi yazı olmuş, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun :) Güzel yorum almak blogger için amaç olmamalı zaten sadece amaca giderken yolun kenarındaki o güzel çiçekler gibi bir şey :)

      Sil
    2. Aynen, çiçekler tabiri gayet güzel karşıladı :)

      Sil
  6. Instagram bu denli popüler olmadan evvel (sanırım iki yıl önceydi )takip ettiğim bir çok blog arkadaşımı her gün ziyaret eder kumanda panelinde yayınlarını görünce sanki her biri penceresini açmış komşum gibi görürdüm. .sonra instagram geldi ve bir çok kişi bloglarına bakmaz oldu kaderine terk edildiler.Blog dediğiniz gibi hem daha samimi hem daha da dürüst bazen ..çok fazla özel hayatı teşhir etmeyen gerçekten bir şeyler katmak amaçlı atılanlar ise benim de tercihim..içinde sevgi olmalı herşeyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgi içinde bulunduğu her şeyi güzelleştirir..

      Sil
  7. Bir blog yazarının yazılarının okunduğunu görmek kadar mutlu edecek bir şey yoktur. Çok güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  8. blog yazmak da okumak da çok güzel. ben de bu aralar ne yazmaya ne okumaya fırsat bulabiliyorum ama bulduğum ilk fırsatta geliyorum işte :) uzun yazmak olayına gelirsek, bilgi amaçlı verilen yazılar uzun olabiliyor ve okuyan kişinin ihtiyacını karşılayan bilgilerse bunlar ne kadar uzun olursa olsun okunur zaten. ama kişisel ya da deneme tarzındaki yazılar uzun oldu mu bi noktadan sonra dikkat dağılıyor ve maalesef sonuna kadar okunmuyor. bu okuyucunun yazıdan aldığıyla ilgili biraz. neyse, her şeye rağmen bu alem çok güzel, biz bize yeteriz okuruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın biz bize yeteriz :) sağol Dilek biz seni biliyoruz ve bu aralar ara verdiğini de farkettik. Blog alemine geri dönünce merak etme yalnız bırakmayız seni :)

      Sil
  9. 2010 yılında tanıştım blog alemi ile okadar güzel arkadaşlar dostlar edindim ki... bazen bende yazmıyorum uzun zaman ama ayrı kalamiyorum farklı hayatlar farklı tecrübeler okumak hoş oluyor..

    YanıtlaSil
  10. Blog yazmak ve okumak özellikle okumak benim için günlük rutin haline gelmiş durumda :) sosyal hesaplar revaçta olsalarda bence hiç bir zaman blogun yerini tutmayacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de tutmayacak ve hatta tutamayacak :) Yorumunuz için sağolun..

      Sil
  11. Blog yazmak gerçekten emek istiyor. Blog yazılarını okumak keyifli. Yazılar uzun olursa okuması biraz zor oluyor.

    YanıtlaSil
  12. kopya içerik oluyo mu ya bloglarda ben hiç rastlamadım ya da rastlasam da anlamadım :) bence bir yazı uzun olmamalı blogda, uzunsa birkaç bölümde yayınlanmalı. bir de, senin isvaç anıların hangi yazılarında idi yaa. hepsini okumak istiyorum da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kopya içerik üreten bir blogla bir kez şans eseri karşılaştım sonrasında kısa süre içinde yazmayı bıraktığını da gördüm :) Blogumun ilk yazılarında erasmusla karışık isveç anılarımından bahsediyordum. Daha o zamanlar ilk defa blog yazmaya başladığımdan birkaç yazı haricinde biraz basit yazılar olmuş olabilir :) Ama her an İsveç hakkında yazabilirim çünkü herşeyiyle en iyi bildiğim bir ülkedir kendisi :)

      Sil
  13. Düşüncelerine aynen katılıyorum. Blog yazmaya bir süre ara verdim ama hep aklımda. bu yazıdan sonra özlemim 2 kat daha arttı. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, o zaman daha fazla ara vermeden tekrar blog yazmaya dön ve takipçilerini sevindir :)

      Sil
  14. Yazıların uzun olunca okunmaması gerçekten çok kötü bence de...
    O düşünce ile istediği gibi yazamıyor da insan :/
    Benim de uzun zamandır merak ettiğim bir blogger arkadaş var, umut ediyorum yakın zamanda geri döner...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım o arkadaşın blog yazmaya geri döner. İstersen kendisine ulaşmayı dene belki faydası olacaktır :)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  15. blog enteresan bir yapı , ciddiye alıp yapanlar için farklı , vazgeçilmesi zor bir dünya , dediğiniz gibi yorumlar olmazsa olmaz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmak gönül işi olduğundan bloglar ciddiye alınması gerekiyor :)

      Sil
  16. Bəlkə də bütün bloggerlər eyni fikirdəyik. Hər cümləylə razıyam. Blogda yazıma rəy/yorum gəlməyəndə əməyimin bəhrəsini görmədiyimi oxunmadığını düşünüb pis/kötü hiss edirəm. Eyni zamanda google da axtradığım şeylərə mən də blog yazıb elə axtarıram. Bloglarda bloggerlərin daha səmimi olduğunu düşündüyüm üçün. Bəzən bloglarda reklam yazılar da görsəm sevmirəm bu bloggerin obyektivliyinə zərər kimi görünür mənə daha çox. Bloglarda hər mövzudan oxumağı sevirəm. Blog dostlarım yazmadığı zaman indi hardadır nə edir səbəb nədir ki bloga gəlmir deyə düşünürəm mən də. Blog yazarkən upuzun yazmağı və sadəcə bloga çox vaxt ayırmağı sevirəm. Amma dediyin kimi uzun yazıları oxuyan azalır ancaq insan yenə də yarımçıq yazıdansa, tam olsun istəyirəm deyə qısalda bilmirəm çox vaxt :D Çox gözəl yazıdır. Bir bloggerə niyə blog yazırsan və ya nə əldə edirsən dedikdə bu yazını oxusa cavab tapar. :) (uzunmu yazdım nə :D))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok uzun yorum olmuş ama sen yaz biz okuruz :) Güzelce her şeyi açıklamışsın, değerli yorumların için çok sağol :)

      Sil
  17. Bu blog olayı çok enteresan. Bu yüzden bir sürü cezve yakmışlığım var. Neskafe içmek için suyu cezveye koy, pc yi aç bloglara dal... Az önce maillere girdim. Yeni yayın mailinizi görüp sonrada yazınızı okuyunca ve dahi kahve sevdiğiniz aklıma gelince... Bu sefer cezveyi kurtardım :) İyi bayramlar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cezveyi iyi kurtarmışsınız :) Benzer durumları bende çok yaşadım. Pc başında zaman hızlı geçiyor. Teşekkürler güzel yorumlarınız için iyi bayramlar :)

      Sil
  18. Ne kadar güzel bir yazı olmuş. Gelen giden olmasa da yazın, yazalım. Yazmak bir ihtiyaç bana göre uzun, kısa, okunmuş, okunmamış fark etmez. Biz keyifle yazalım yeter. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  19. İşin en güzel tarafı da bu zaten başkaları neler yazıyor merakı..O olmasa bir anlam kalmıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şeye merakın olmasa hiçbir şey yapamazsın zaten :)

      Sil
  20. Hayatta birbirinden ayrı tutulamayan nadir eylemlerden ikisi de.. Yazıyorsan okuyorsun, okuyorsan da mutlaka birşeyler yazmak istiyorsun (tabi her okuyan yazmıyor ayrı mesele / ancak her yazan mutlaka okur en azından kendi yazdığını okur). Uzun yada kısa takılmıyorum ben. Duygu ve düşünceler üzerine yazılmış olması yeterli.. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Yazmak bir bakıma derdini, öğrendiğini veya sevincini bir başkasına paylaşmaktır.

      Sil
  21. Ben de blog yazmayi çok seviyorum. Sosyal aglarls kiyaslanamaz. Yazi uzunluguna gelince, bazen kelimeler yetmiyor bazen fazla geliyor. Sanirim anlattigimiz konuya göre degisiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız bazen bir şeyi anlatmaya kelimeler yetmeyebiliyor. Blog yazarı için bir şeyden sonra yanın gibi oluyor. :)

      Sil
  22. "Blog Yazarlarına Güvenin" demiştim bir zamanlar önce. Zira onların patronları vicdanlarıdır. Güncel blog yazarlarını takip etmek adına ben de bir liste yaptım. Hemen hemen her gün en az on blog yazarının yazılarını okumayı düşünüyorum. Bunlardan bir tanesi siz olacaksınız...

    Umarım her daim yazarız... Selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun Cemali Karaca bey :) Ne güzel açıklamışsınız blog yazarlarını. Hepbirlikte yazalım ve birbirimizi takip etmeyi ihmal etmeyelim. Sizi tanıdığıma memnun oldum..

      Sil
  23. Hiç bırakma yazmayı,biz hep burdayız...Biriz,beraberiz :)

    YanıtlaSil
  24. Kopya içerik bende görmedim... genelde taratırken "blog yorumu" ekliyorum bende :) samimi içten paylaşım olursa uzun kısa fark etmiyor benim için ama okumayanların yaptığı yorumlar da komik oluyor hatta sabit ;) kalemine sağlık Yusuf!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okumayıp yada blogu incelemeden yazılan yorumlar cidden tebessüm ettirici hemen farkedilen bir durum oluyor :)

      Sil
    2. Sorma 1 defnemasalı! Neler neler yaaaa 😂

      Sil
  25. Google aramlarında aracığımız cevapların bloglarda çıkmasını ummak ve bu yönde hareket etmek herhalde tüm blog yazarlarında vardır. Sonuçta hepimiz birimiz birimiz hepimiz için blog dünyasında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle, blog yazarının destekçisi yine blog yazarıdır.

      Sil
  26. Yazınızı ilk kez okuyorum, ben de ara veriyorum ama benimki teknik sebeplerden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa süre içinde tekrardan sizi aramızda görmek isteriz. :)

      Sil
  27. Ben de blog yazmaya bu sene gördüğüm bir site sayesinde başladım strest atmak için de birebir duygu dolu cümleler yazmak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman hoş geldiniz blog dünyasına diyelim. Blog yazarlığınız daim olsun :)

      Sil
  28. Henuz cok yeni olmama ragmen ben de oyle hissediyorum. Anlatimdaki akiciliginizi cok sevdim. Umarim yazdikca bende oyle olabilirim. Haklisiniz bloglar daha samimi daha icten. Yanlis yapip yadirganma duygunuzu kesinlikle azaltiyor. Yillardir icinizde tuttugunuz ya da nasil anlatabileceginizin yolunu bulamadiginiz hikayelerinizi rahatca anlatabiliyorsunuz. Bir terapi gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) öncelikle aramıza hoş geldiniz :) Bir kişinin uzun süre blog yazıp yazmayacağı ilk baştaki heyecandan belli oluyor. Beklentisiz olursan her şey yavaş yavaş kendiliğinden geliyor. 2-3 yıl sonra arkana bakınca farketmeden birçok blog yazarı arkadaşı edinmiş ve kendini geliştirmiş oluyorsun. Bu gibi şeyler insanı mutlu etmeye yeter de artar. Kolay gelsin :)

      Sil
  29. Size kesinlikle katılıyorum, ben de blog yazılarını daha samimi buluyorum. Ve okumak gerçekten büyük keyif, özellikle de böyle renkli blogları. Ben de annelikten arta kalan zamanlarımda mümkün olduğunca aktif olmaya çalışıyorum blogda.
    Görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil
  30. Çok güzel bir yazı olmuş, kaleminize sağlık. Hepimizin hislerine tercüman olmuşsunuz :)

    YanıtlaSil
  31. Bence uzun yazılar eğitici içeriklerde güzel ve zevkli oluyor da kişisel yazılarda daha hız bekliyor insan.

    YanıtlaSil
  32. Momentos'da dinledim blogu, ve bu yazında kaldım:) Uzun yazan biri olarak ısrarcıyım çünkü kendim için yazıyorum. Yazmak kadar okumak da değerli, okur sayıları ise hoşa gitse de daha çok okunmak için bir strateji kurmak bana uymaz.:) Okur seçme hakkına sahiptir ve olay sonuçta zevkler, renkler ve dünya ile ilişki meselesidir. İçimden ne geliyorsa o yani! Plaklara ilgin hoş, arada bir şey tetiklerse beni, gidip plakların içinden birini alır yazarım arasıra:)

    YanıtlaSil
  33. Cümle bloggerın duygu ve düşüncesine tercüman olmuşsunuz. Google'da arama yaparken anahtar kelimenin sonuna blog yazmak fikri güzel. Kişisel blog yazarlarının tecrübelerini okumak da faydalı ve etkili tabi.

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.