MİM: ACI BİR KAHVE TADINDA KISACA KİMDİR?


      Mimin konusu hayat hikayem, Basit rota blogunun güzide yazarı Sema Gürpınar’a beni mimlediği için teşekkür ederim.
     Gezmek güzeldir. Herkes gezmek ister ama gezdiğin yerler sana bir şeyler katmışsa anlamlı olur. Ben daha lise döneminde memleketimden ayrıldım. Erken yaşlarda yurt ortamına alışmış olmam üniversiteye geçince sorun yaşamadan adapte olmamı sağladı. İstediğim mühendislik bölümünü okuduğumdan üniversitedeki zor ve yoğun dönemlerin üstesinden kolaylıkla geldiğimi söyleyebilirim. Bunun yanında İsveç’e değişim öğrencisi olarak gitmem hayatıma renk kattığını söyleyebilirim. İsveç’te 5 ay yaşadım ve aynı dönemde Fransa, İspanya, Danimarka, Estonya gibi ülkeleri gezme fırsatım olduğu için şanslıyım. Avrupa turunu yaparken yol arkadaşım sırtçantam oldu. Sırtıçantalı gezgin (backpacker) olmanın güzel yanlarını bu sayede görebilmiş oldum. 

     Blog sayfamı İsveç’e gittiğimde yazmaya başladım diyebilirim. Blogun adını Acı bir kahve tadında koymamda İskandinav ülkelerinde bolca tüketilen kahvesinin büyük etkisi oldu. Ayrıca bir kahve sever biri olarak benden başka bir şey zaten beklenemezdi. Bu arada blogtaki ilk yazımı buradaki linkten okuyabilirsiniz. :) 

Şimdi ise eğitimime yüksek lisans yaparak devam etmekteyim..
     Biraz da hobilerimden bahsetmek isterim. Üniversite hayatıma devam ederken 6 ay kadar ebru kursuna gittim. Devam etmek istedim ama sınavlar vb. şeylerden ebru yapmaya ara vermek zorunda kaldım. Bunun dışında uzun zamandan beri posta pulu ve bozuk para koleksiyonculuğu yapıyorum. Gittiğim ülkeler koleksiyonumu zenginleştirmemde kolaylık sağladığını belirtmeliyim. Koleksiyonculuk gerçekten sabır gerektiren bir uğraş olduğundan yaygın yapılmayan bir hobim olduğunu düşünüyorum. Eğer bu hobi ile uğraşanlarınız varsa değerli bilgilerinizi severek dinleyebilirim.
     Ortaokul fen bilgisi öğretmenime ve lise almanca öğretmenime göre mülayim ve ağır başlı biri olduğumu söylemişlerdi. Acaba siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Merak ettim.

Yazımı sonlandırırken isteklerimi şöyle sıralayabilirim. Yurtdışında daha fazla yeri gezip görebilmek, blog yazmaya sizler gibi güzel okurlar olduğu sürece yazmaya devam etmek ve mesleğimi en iyi şekilde yapabilme fırsatı bulabilmek isterim..


Umarım sıkılmadan, keyifle okumuşsunuzdur. Bende bir kaç kişiyi mimliyorum. İsteyen herkes blogunda mimi cevaplayabilir.

Film gündemi
Kafası karışık blog
Kore Fenomeni
Nana Happy
Acemi demirci
Tigris Driver
Sevdicann
Mutlueller

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

19 Yorumlar

  1. Harikasınnn seni biraz daha tanıma fırsatım oldu. Umarım gönlündeki bütün güzellikler gerçek olur.
    Beni de mimlemişsin çok incesin teşekkür ederim
    Daha önce bu görevi yerine getirdiğim için başka bir mimde mutlaka görevimi yapacağım söz . Sevgiyle
    https://tigrisdriver.blogspot.com.tr/2016/05/mim-tigris-kimmis-kimmis.html?m=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfandaki yazını okudum ve sizde harikasınız.Özellikle sanat müziği ile ilgilenmeniz ve koro sunuculuğu yapmış olmanız.Teşekkür ederim hepimizin gönlündeki güzellikler gerçek olsun.

      Sil
  2. Çok çok teşekkür ederim listende yer vermişsin. Mutlu ettin :) İsveç, Estonya, Danimarka ve İspanya görmeyi istediğim yerlerden benim de. Gezi yazılarını okudum zaten seninle böyle tanışmıştık diye anımsıyorum. Moskova yazım sayesinde :) Ebru kursu hep istediğim ama şu vakitsizlikten mütevellit yapamadığım bir şey. Bozuk para koleksiyonu ben de yapıyorum ve dediğin gibi gezilen yerlerden toplananlar koleksiyona eşsiz parçalar katıyor anılarla karışık :) Bize soru sormuşsun onu da yanıtlamak isterim evet ağır başlı, saygılı, merhametli ve duyarlı olduğunu düşünüyorum ben de. Görmediğim bir erkek kardeşim gibi kabul ediyorum seni. Tekrar kocaman teşekkürler ismime listende yer verdiğin için normalde ben mim yanıtlamıyorum ama bu tarz bir yazı yazmak isterim. Yazınca seni de bilgilendireceğim muhakkak. Çok sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samimi düşüncelerin için teşekkür ederim. Bu güzel sözleri duyunca biraz da utandım. Evet, ben Moskova'ya gitmeden önce araştırma yaparken blogundaki yazı ile tanışmıştık. :) Bende Kafası karışık blogu görünce aklıma yardımsever ve insancıl olduğunuzu düşünüyorum. İyiki de tanışmışız diyorum. Yazını merakla bekliyor olacağım. Sevgiler ve saygılar..

      Sil
  3. Güzel bir hayat hikayeniz var okumaktan keyif aldım. Benimde Norveç hayalim var. Umarım hayırlısıyla istediklerine ulaşırsın. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun umarım sizin de Norveç hayaliniz en kısa süre içinde gerçek olur. İskandinav ülkeleri gerçekten güzel özellikle soğuklarından ötürü kahve severler için :)

      Sil
  4. Ne guzel yazmissin seni tanidigima memnun oldum :)

    YanıtlaSil
  5. ogrencılık yılları ve o sırt çantası unutulmaz galıba ;) kolaksyon olarak sadece kırılmayan metal magnet alıyorum çocuklara bır onlar dayanıyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurtdışını gezerken kullandığım seyahat çantam hala vazgeçilmezim.Çanta sağlammış. :) Kırılmayan metal magnet koleksiyonunuzda güzelmiş. Bu uğraş size özgü olmuş :)

      Sil
  6. Ne güzel anlatmışsınız kendinizi, özellikle benim gibi yurtdışı hayalleri kurup duran biri için çok keyifliydi okumak :) sizi tanıdığıma çok sevindim :)

    YanıtlaSil
  7. Mimlenmisim! :)) Teşekkür ederim. Seyahat etmeyi sevenlerden ama yapamayanlardanim. İmkanım olsaydı Akdeniz ülkelerini gezmek isterdim. Alıp başını gezmek güzel olmalı umarım başka ülkeleri gezme imkanı da bulursunuz. Ayrıca öğretmenlerinize de katılıyorum. En kısa zamanda mime iştirak edeceğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolun,gezme fırsatını en kısa süre içinde yakalamanız dileğimle.Yazınızı şimdiden merak etmeye başladım :)

      Sil
  8. Güzel bir sürpriz oldu MİM , teşekkürler Yusuf. Bugün görebildim. Hep derim ya, cep telefonumda internet olmadığından gecikmeli gördüm yine. Dersime hemen başlayayım o zaman.

    YanıtlaSil
  9. Yazdım, yayınladım. Çocukluk ağırlıklı :)

    YanıtlaSil
  10. Ne güzel bir anlatım olmuş emeğinize sağlık daha nice güzel yerler görmeniz dileğiyle ....:)

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.