Kartpostalın İzinde | Redang Adası ve Beyaz Rusya Milli Kütüphanesi

Karpostalın izinde başlıklı yazı serimin üçüncüsü ile karşınızdayım. Bu başlık altında yurtdışından bana gelmiş kartpostalları görmekte olacaksınız. Dünyanın dört bir yanından kartpostallar geldikçe sizlerle geldiği yerin hikayesi ile birlikte paylaşacağım.
Redang Adası
Malezya'dan Gelen Kartpostal
Bahsedeceğim ilk kart Malezya'nın başketi Kuala Lumpur'dan elime ulaştı. Kartpostalın üzerinde Redang adasından bir kesit var ve plajda çocuklar denize doğru koşarken görülmekte. Ne yalan söyleyeyim Redang adasını ilk defa duyuyorum. İnternetten hemen haritasına baktım. Ada, Malezya yarımadası'nın doğusunda bulunuyormuş ve ülkenin en güzel turistik yerlerinden biriymiş. Redang adası berrak deniz suları ve kumsallarıyla ünlü olduğu kartpostalın üzerinde yazıyor. Denizi çok temiz olduğu için turistler buraya dalış için gelmekteymiş. Konaklamak için lüks otellerin bulunması daha cazip bir yer haline getirmiş. Doğal alanlar korunduğundan ve çok kumsal alana sahip olduğu için su kaplumbağalarını rahatlıkla ada çevresinde görebilirmişiz. Açık denize sahip olduğundan köpek balıklarını da görebilirmişiz. Bence tatile Maldivler ve Hawaii adalarına gitmeyi düşünenler için güzel bir alternatif.
Redang island
Malezya Redang Adası
İkinci kartpostalda ise Beyaz Rusya'nın Minsk şehrinden geldi. Kartpostal üzerinde Minks şehrinde bulunan Beyaz Rusya Milli kütüphanesi resmi bulunmakta. Kütüphanenin değişik bir mimarisi var. Binanın önünde Belarus’un ilk matbaacısı Franzysk Skaryna’nın bronz anıtı yer almaktaymış. Dünyanın en büyük kütüphanelerinden biriymiş. Ayrıca, 1922 yılında kurulmuş tarihi bir kütüphane olması kartpostal üzerine resiminin basılmasına önemli bir sebeptir. Yalnız fotoğraflarda gördüğüme göre 94 yıllık bir kütüphaneymiş gibi görünmediğini belirtmeliyim.
Beyaz Rusya Milli Kütüphanesi
Beyaz Rusya'dan Gelen Kartpostal

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.