Blogger Bloggerın Külüne Muhtaçtır

blog yazarlığı

İnsanların aklına "kül ne işe yarar?" gibi sorular gelse de bunu bir hikaye ile açıklayalım. Kül, bazılarınızın bildiği gibi üzüm bağlarında gübre olarak kullanılır. Zamanında bir kişi üzüm bağlarını gübrelerken son 3 asmaya gelince ellerinde bulunan külleri biter. Bunun üzerine komşusuna gider, durumu anlatır ve komşusu evde olan külleri verir. Sonuç olarak komşularınızla aranızı iyi tutun, gün olur aklınıza bile gelmeyen bir şeye ihtiyaç duyarsınız. Yakınınızdaki insanlar size yardım eder. Bu blog dünyasında da geçerlidir.

Bloggerlar etkilerini artırmak için ve daha çok insana ulaşmak için yeterince işbirliği veya fikirbirliği neden yapmıyorlar? Birbirimize yardım edersek her iki tarafta fayda görür.  İnternet yaygınlaştıkça daha fazla güçleneceğimize nedense aramıza kara kediler giriyor. Bunun temel sebebi, ağır bir itham olacak, bence bencillik.

Blogger Bloggerın Külüne Muhtaçtır

Blog okumayan blogunun okunmasını beklemesin. Elimize klavyeyi alıyoruz, güzel de yapıyoruz. Fakat bir şeyin eksik olduğunu farkediyoruz. Okumayı.. Blogları okuyun deyince, bak kendi bloguna takipçi arıyor, diyebilirsiniz. Okuyun diyorsam kendiniz için blog okuyun. Nasıl bir çocuk emeklemeden yürümeyi öğrenemezse veya bir hamur mayalanmadan kabarmıyorsa okumadan da blog yazamazsınız. Yazsanız da kabak tadı verir. Blog okurları bloggerlar için faydalı yorumlarıyla kalıp gibidir. Seni güzel bir şekle sokar ve pusula gibi doğru yönü gösterir. Yeri gelince de seni yazmak için teşvik eder. Blogger ile bir başka blogger arasında da benzer ilişki vardır.


Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

32 Yorumlar

  1. Bence de birbirimize destek olmaliyiz. Kiskançlik ve bencillik insani yalnizlastirir.

    YanıtlaSil
  2. İnsanlar birine link verince canı gidiyor :) Yorum desen, herkes kral önce yorum bekliyor. Küçük bir hatırlatma da olsa yazın için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Daha fazla ne yapilabilir bilmiyorum. Blog acali uzun zaman olmadi fakat oldukca sıcak bir ortamla karşilastim. Cok takipcisi olanlar bile hemen beni izlemeye basladilar. Bunu destek amacli yaptiklarini goruyorum. Okuma ile ilgili fikrine kesinlikle katiliyorum ve bunu yapmaya çalisiyorum. Ogrenmem gereken cok fazla sey var. Bir de herkes emek ve zaman harciyor. Emegin belki de tek karsiligi okunmak. Ornegin basligi boyle secmeseydin bile yazdiklarini okurdum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, blog yazarlığına yeni başladığına göre yolun açık olsun :D

      Sil
  4. Doğru söylemişsin..destek olmak, okumak, yorum yapmak herkese faydalıdır. Bugün sana yarın bana..Blog yazarken hedef kitlemiz genelde yine blog yazarları oluyor bu nedenle birbirimize hak verelim, omuz verelim.

    YanıtlaSil
  5. başlığı görünce yazıyı açmadan geçemedim :)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel bir noktaya parmak basmışsınız. herkes bizi okusun istiyoruz ama biz kimsenin yazılarını okumuyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, blog yazarlığında kesinlikle böyle bir sorun var.

      Sil
  7. Blog yazarlığı kadar blog okurluğu diye de bir kavram var. Herkes ilgi alanına, okurken aldığı keyif ve faydaya göre takip ediyordur mutlaka, yeter ki mış gibi yapılmasın. Çünkü herkesin beklentilerini karşılayan bloglar da var kendi birikimi de var paylaştığı. Herkese ulaşmak imkansız, hele hesap kitap üzerinden bir takip ve okuma durumu zaten taraflar için kısa ömürlüdür diye düşünüyorum. Takip ve sayısal potansiyel içerik ve etkileşim sahiciliğinin önüne geçecek kadar önem kazanmamalı. Uzun soluklu her şey gibi biraz daha empati ve emek istiyor bu işte. Kısa ama yürekten dokundurduğunuz yazı için teşekkür ediyorum. Selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :D

      Sil
  8. birbirimize destek olmalıyız gerçekten bloglar bloggerlarla büyüyor :)

    YanıtlaSil
  9. Çok doğru. Bende bloglardaki bencilliģe çok şaşırmıştım.

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir konuyu ele almışsınız. Kesinlikle bencillik ve egonun bu durumu tetiklediğini düşünüyorum. İnsanlar benim vaktim yok blog okumuyorum diyip, sonra bana hiç yorum gelmiyor diyorlar. Böyle durumlarda iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır demek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, kesinlikle haklısınız..

      Sil
  11. Bu konuya birisi değinse keşke diye düşünürken senin yazın üstüne harika geldi. Uzun zamandır blog yazarıyım. Bu süreç ciddi anlamda hem zor hem de emek isteyen bir yol. Sadece blog ortamı değil bir şeylerde iyi olmak istiyorsak ilk önce bunu o çevre içindeki sosyalleşme ortamını görmek, kendini tanıtmak (burada link verip kaçmaktan bahsetmiyorum.) , iyi bir gözlemci olmak da oldukça önemli.

    Güzel bir hatırlatma olmuş. Eline sağlık! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Güzel açıklamışsınız :D

      Sil
  12. Dayanışma lazım hocam. Ben de bu konuda güzel bir proje düşündüm. Blog sayfamda en az 2 özgün yazı paylaşan bloggerların blog yazılarını blog sayfamın altına RSS bağlantısı ile görüntüleme yapmaktayım. 1 saat olmadı bunu hayata geçireli. Şu an da yazarlarımın blogları mevcut blog sayfamın en altında. Bir göz gezdirmenizi öneririm

    YanıtlaSil
  13. Sağlık nedeniyle ve biraz da moral bozukluğundan ihmal etmiştim ama artık buralardayım oğlum. Ben de senin gibi düşünüyorum Yusuf. Okudukça birbirimizi mutlaka çok faydası oluyor. Ben çok seviyorum hepinizi okumayı. Dilerim aranızda olurum Allah'ın izni oldukça. Arkadaşlarımızın, senin fikirlerine katıldıklarını görmek beni sevindirdi. Başarılarının devamını, sağlık, mutluluk ve huzurlu günler dilerim oğlum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun Ece abla, umarım şimdi daha iyisindir. Teşekkürler, Allah hepimize sıhhat versin.. Hep birlikte bu güzel blog dünyasında güzel güzel yazılarımızı yazalım ve birbirimizle paylaşalım. :D

      Sil
  14. "Blog okumayan blogunun okunmasını beklemesin." sözünüze ek, yorumlarda sadece "Sizi takipteyiz. Bekliyoruz." cümle ya da cümleleri görünce samimiyetsiz buluyorum.
    İlk önce bir zahmet edip yazıyı okuyup yorum yaptıktan sonra bu cümleyi yazsa hatirlatma amaçlı yazmış, diyeceğim. Uyardığınızda "egosantrik" olmakla suçlanıyorsunuz.
    Bu noktaya da dikkat etmek dileğiyle. Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-5 yorumdan biri öyle oluyor maalesef.. yazılan yazıyı okumaya bile tenezzül etmeden kendi sayfasına çağıran asıl kendisi egosantrik'tir. İnsan önce kendisine bakmalı. Teşekkürler yorumun için Bahçeperim :D

      Sil
  15. metınlerınız basına nasıl etıket yapıyorsunuz?

    YanıtlaSil
  16. Al benden de o kadar. Tamamen hak veriyorum. Okudukça insanın yazası geliyor. Ve daha dopdolu bir bloga sahip oluyoruz. O nedenle çok okuyup çok yazmalıyız. Bunun kimseye zararı olmaz.

    YanıtlaSil
  17. Yeri geldiğinde söylerim: Bir bloggerın bir bloggerdan başka kimsesi yoktur.

    Öyle değil mi? Yorumları yine bloggerlar yapmıyor mu?

    Sen okumazsan, ben okumazsam... Kim okuyacak bu blogları?!

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.