Yılbaşı Kartı Gönderin

Yılbaşı Kartı

Yeni yıla az kaldı. Elime yılbaşı kartlarını almaya başladım. Kartpostalları göndereceğim kişiye göre seçerken kendimi biraz yaşlı gibi hissetttim. Şimdi kartpostal bulmak bile çaba isteyen bir şey oldu. 90'lı yılın başında dünyaya gelmiş biri olarak yılbaşı kartlarına yabancı olmadığımı düşünüyorum. Genç biri olmama rağmen arada kendimi farklı bir jenerasyondan olduğumu hissediyorum. Biz küçük iken ah bu gençleri anlamak zor derlerdi. Şimdi ise ben yeni nesile aynısını söylemeye mi başladım?

Hatırlarım benim zamanımda okulda yerli malı haftası, kartpostal yazma gibi etkinlikler olurdu. Bu etkinlikleri büyük bir hevesle yapardık. Küçük şeylerin bizleri çok mutlu etmeye yettiğini farkettim. Kartpostal deyince yeni nesil adresin nereye yazılacağını hatta nereden gönderileceğini bile bilmiyor. Birisi onlara söylemezse nereden bilebilirler ki?

Şimdi günümüzün bilgisayar çağı olduğundan bahsediyoruz. Sosyalleşme adına sosyal medya çağı diyoruz. Amaaan mektuplara ve kartpostallara ne gerek var denilebiliyor. Çünkü bir Whatsapp, Facebook Messenger'dan kısa mesaj, çağrı atar yeter olayları var. Mail atmak bile işlerimiz haricinde artık demode kalmaya başladı. İlk mail adresimi aldığımda ortaokuldaydım. İnternete bağlanırken garip garip sesler vardı. O zamanlar sosyal medya diye bir şey yoktu. Google bile hayatımızda yoktu. Yine de ilk mail adresimi aldığımda o kadar mutlu olmuştum ki sanki buradan herkese mektup, kartpostal gibi iletiler göndereceğimi düşünmüştüm. Çoğu kimsenin o zamanlar daha mail adresi olmadığından o ilk mail adresime birkaç mailden başkası gelmedi. Ben yine mektup, kartpostal yazmaya devam ettim. Eğer karşımdakini önemsiyorsam emek, çaba ve özen göstermek daha anlamlı olacaktır. Geçiş döneminin bir bireyi olarak teknolojinin hayatımızdaki yerini ve öncesini az çok daha iyi kavrayabiliyorum.

Sevginizin, saygınızın ve dostluklarınızın pekişmesi için birbirinize bir yılbaşı kartı gönderin.

     

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

8 Yorumlar

  1. Bayramlar ve yeni yılda kırtasiyelerin önü kartpostalla dolardı. Onları seçmek, özenle yazmak çok keyifliydi. Hepsi o kadar albenili gelirdi ki. Telefonla mesaj _ hele herkese aynı mesajı yoplu gönderme_ hiç sevmedim. Whatsapp kullanmam, mail yazarım ama kopyala yapıştır olayı bana ters geliyor. Yaşla ilgisi çok yok galiba bazı şeylerde protest durma enerjisi farklı. Çok iyi düşünmüşsünüz, 90 lar da bizden 2000 den sonra zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahafların önündeki kartpostalları görmek bile sevinç kaynağımdı. Teşekkür ederim, sağolun.. Mutlu yeni yıllar dilerim..

      Sil
  2. Güzel bir aliskanlik. Artik hep internet ortaminda kutluyoruz birbirimizi.

    YanıtlaSil
  3. Güzel fikirmiş, neden olmasın..
    Blog sayfanızı yeni keşfettim ve gerçekten beğendim. Bunu söylemeden geçemeyeceğim. Daha da detaylı inceleyeceğim.
    Mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben de sizi yeni farkettim, sanırım blog yazmaya yeni başlamışsınız. Umarım daim olur. Mutlu yıllar :)

      Sil
  4. Güzel ve eğitici bir yazı olmuş ayrıca çok başarılı bir siteniz var tebrik ederim.

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.