Seul Namsan Kulesi |
İlk kartpostalda şehrin yanındaki dağdan gökyüzüne uzanan Namsan Kulesi var. Güney Kore'nin başkenti Seul şehrinde bulunan Namsan dağına yapılmış, televizyon ve gözlem kulesi olarak kullanılan bir kule. Namsan kelime anlamı olarak Korece'de güney anlamına geliyormuş. Burası neredeyse şehrin her tarafından görülebilecek şekildeymiş. Yapımına 1969'da başlanmış ve 1971 yılında yapımı tamamlanmış. Yüksekliği ise 236 metre. 1980 yılında halka açılan bu kulenin şu anki resmi adı N Seoul Tower olduğunu okudum. Sanırım Koreliler burayı şehrin sembolü olarak görüyorlar.
Seul şehrinde Han nehri veya Gyeongbokgung Sarayı (Hanedan sarayı) gibi birçok eşsiz güzelliği varken buranın sembol yapılmaya çalışılması bana ilginç geldi. Namsan Kulesine birçok turist gezmeye gelmesinin yanı sıra buraya pek çok çift kilit asmaya geliyormuş. Bu asılan kilitlere aşk kilidi diyorlamış. Çiftler kilitlerini astıktan sonra anahtarını Namsan dağının yamacından aşağıya savururlarmış.
Seul Namsan Kulesinin şehirden görüntüsü |
Gwanghwamun Kapısı, Gyeongbokgung Sarayı'nın ana ve en büyük kapısıdır. Gwanghwamun "aydınlanmanın ışığı tüm dünyaya yayılsın" anlamına gelmektedir. Joseon hanedanlığı tarafından yaptırılan ve 1395'te hanedanın merkezi olarak hizmet vermeye başlayan Gyeongbokgung Sarayı turistler tarafından büyük ilgi görüyor.
Gwanghwamun Kapısı |
Joseon hanedanlığı 1392-1910 yılları arasında Kore'yi yönetmiş olan bir hanedan. Fakat Gwanghwamun Kapısı Kore tarihinde acı bir yere sahiptir. Japonya'nın Kore'yi işgali sırasında bu kapıyı yıkıp yerine kendi genel yönetim binalarını yapmışlar. Daha sonra 1968 yılında kapı yeniden inşa edilmiş, günümüzdeki halini almıştır. Bu bilgileri ilk okuduğum zaman neden Korelilerin Japonları genel olarak sevmediklerini anladım.
Eğer Seul'e yolunuz düşerse bu saraya uğramayı unutmayın.
Gwanghwamun Kapısının günümüzdeki hali |
Gwanghwamun Kapısı çok güzel. Kore-Japon işgali ilgili Bridal Mask isimli diziyi izlemiştim. Günümüzde de hala Japonya-Kore'nin ilişkileri halk arasında dahi çok gergin. Kartposttalları çok sevdim. Güney Kore gidip tarihini yakından görmek istediğim ülkelerden birisi. :)
YanıtlaSilUmarım bu güzel yerleri görmek nasip olur. :)
SilYusuf Bey kartpostallariniz çok güzel:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Kadir bey :D
SilHer iki kartpostalda çok güzel. Dunyanin cesitli ulkerinden arkadaslar tanimakta oyle. :)
YanıtlaSilEvet öyle :) Ama bir bakıma da zor oluyor çünkü yüz yüze görüşebildiğin arkadaş her zaman daha iyidir..
Sil