Okunsun Diye Yazmıyorum Yazılarımı


Okunsun diye yazmıyorum yazılarımı. Düşüncelerim bir yerde dursun diye yazıyorum. Eğer bir gün ben, ben olmaktan vazgeçersem arkamdaki yazılara bakıp kim olduğumu anlamaya çalışacağım. Dışardan bakarsan denizin derinliğini anlayamazsın. Anladığını sanır kendini kandırırsın. İnsan sığ sularda yüzerken denizin derinliğini ancak anlayabilir. Yazımda bir okyanusdan değil de bir denizden bahsettim. Hayatımda ben hiç okyanus mu gördüm? Akvaryumdaki balığa sen okyanusun güzelliklerini anlatsan nafile. İşte ben kendimi o akvaryumdaki balık gibi hissediyorum. Dışarı açılamamış, yalnız.. Açılsa belki güzel şeyler olacaktı. Biraz da kendime şımarık desem yanlış olmaz. Şimdi nereden çıktı bu diyebilirsiniz? Ben akvaryumdaki balığım ya işte sabah akşam yemimi dışarıdan hazır almaya alışmışım. Kendi yemimizi kendimiz bulmuyoruz veya çaba bile göstermiyoruz. 

Birileri dışarıdan o böyle olmaz, bu böyle olur gibi söylemlerde bulunuyor. Sen ona neden bakıyorsun? Boşver, elalem ne derse desin. İşin elaleme kaldıysa ağzı torba değildir ki büzesin. Unutma insan her zaman kendinden sorumludur. Kendin bir hata yaparsan bir süre sonra acısına katlanırsın. Başkası senin adına hata yaparsa acısı geçmez. Çünkü kendi hakkını başkasına kullandırmışsındır. Sonucunda pişmanlık hissedersin. Eline bazen fırsat bir kez geçer. Her gününü son gününmüş gibi yaşayarak kararlarını ver. Karar verirken de bir sorumsuz gibi kararlarının altı boş olmasın. Kısaca kendini yetiştir. Yere sağlam basmak için biraz da kitap oku diyerek ben kaçayım artık. Bu da böyle kısa yazılarımdan biri olsun.

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

22 Yorumlar

  1. Tamamen katiliyorum sana. Yazilarimizi yazarken de hayati yasarken de aman okur ne der aman etraf ne düsünür diye kendi benligimizden vazgeçmemeliyiz. Ben kendi dogru bildigimi ve yüregimden geçeni yaziyorum. Aynen böyle devam et 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akıl ile kalp bir olunca gerçek doğruya ulaşırız. Sadece akıl bizi yarı yolda bırakacaktır.

      Sil
  2. Ben blogların bir ayna olduğunu düşünüyorum. İnsan bakınca nelerle uğraşmış, nelere kafa yorup zaman ayırmış görüyor. Faydalı , ilginçse paylaşım söz konusu olduğu için okurun da işine yarar. Asıl olan kendine dair bir iz bırakmak. herkes ne dilerse..
    Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi bloglar bizim iç dünyamıza açılan aynalardır. Olan ne varsa zamanla zaten dışarı vuracaktır. Bu karanfil tarlasında dolaşıp gül kokmadığımız gibidir. Saygılar.

      Sil
  3. Başlığınız okunmaya bir davetiye aslında. Sözleriniz ise filozofça. Yanlış anlamayın, beğendim bu sözleri:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İnsan tarlaya ne ekerse onu biçecektir. İnsan okudukça gerçekten kendini anlayacaktır. En azından bu işin yolcusu olacaktır.

      Sil
  4. Yusuf oğlum. İçtenlikle aktardığın düşüncelerine katılıyorum. En azından ardımızda bırakacağımız değerli anıdır. Yazmaya başlayınca, gün geçtikçe gelişimini izleme şansı olan bir kayıt yeri bloglarımız. Yorumlamalar değişik olacaktır, bu doğaldır. Çok beğendim. Eline sağlık oğlum. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, Ece abla. Yazmak insanın kendini ifade etme biçimidir. Bu yolla daha anlaşılır kılar bizi. Sevgiler, saygılar :)

      Sil
  5. Karar vermekle başlıyor her şey, daima kararlar alıp veriyoruz son anına kadar yaşamımızın. ben karar vermeyi sorgulamaya başladım, karar vermeli mi, vermemeli miyiz? cevabı bilmiyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan kendi içine sinen kararlar almalı. Başkasına bakmak her zaman önümüzdeki fırsatları kaçırmamıza neden olacaktır.

      Sil
  6. Aklına eseni yazmaya devam et Yusuf su yolunu, yazı okurunu bulur zaten:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes yazılarını başkası istediği için değil de kendi istediğini yazarsa blog dünyası daha güzel bir olacaktır. :) Haklısınız, okur kendine özgü yazıyı zaten buluyor.

      Sil
  7. En güzelini yapıyorsun,birilerinin istediği gibi yazmayan herkese selam olsun.

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar Yusuf. Sevgili arkadaşımız Deryanın blogunda bugün konuksun, çok mutlu olduk seni tanıdığımıza. Bu yazına da yorum yapmak isterim."Başkası senin adına hata yaparsa acısı geçmez. Çünkü kendi hakkını başkasına kullandırmışsındır" bu cümlelerin beni düşündürdü, ilginç geldi. Belki de kimseye bu hakkı vermediğim için böyle bir düşüncem hiç olmamıştı. Peki ya öyle birşey olsaydı diye düşündüm, cidden çok daha acı olurdu.
    Okunsun diye yazmıyorsun ama okutuyorsun :) yani iyi anlamda diyorum, okunacak yazılar yazıyorsun tebrik ederim .
    Huzurlu mutlu günlerin olsun , akvaryumdan resiflere doğru akacağın günlerin gelmesi dileğiyle ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, Teşekkür ederim. Ben de memnum oldum sizi tanıdığıma. Bloguma gelen yorumlardan sevgili Derya'nın sayfasını görmüş oldum. Sağolsun. :)

      Sil
  9. blog yazarının "okunma/okunmama" gibi bir sorunu olmamalı..bu nedenle güzel ve anlamlı bir yazı..elinize sağlık.. :)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba
    Deli kızın bohçasını açtım, içinden Yusuf çıktı, iyi ki de çıktı.
    "Yere sağlam basmak için biraz da kitap oku" diye tamamlamışsın yazını, bu cümleyi sevdim. Okumaya'nın okuru olmaz diyerek ben de sonuna kadar destekliyorum seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, hoş geldiniz. Bana gelen yorumları görünce deli kızın bohçasındaki yazıyı gördüm. :)

      Sil
  11. Salam. Çoox gözəl yazısan. Çox bəyəndim, bəzi cümlələr mənə yaxın idi. Balıqla bağlı dediyin "balaca qara baliq" əsərini xatırlatdı, orda da balıq okeana açılmaq istəyirdi. Həqiqətən də mın də çoxlu insan oxusun deyə yazmıram. Düşüncəsi bənzəyən insanlar oxusa yetər. Ən əsası yazdığın kimi illər sonra keçmişdə yazdığım fikirlərimə baxıb nə qədər dəyişdiyimi görmək ən qəribə hiss olar. 1az uzun yazdım, ancaq yazını çox bəyəndim. Məncə qısa deyil əksinə düşündürə bilir. Uzun olub sonda ağlında heç nə qalmayan yazı deyil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Uzun yorumları görünce seviniyorum. Ben de güzel yorumun için çok teşekkür ederim. :D Gönülden ne koparsa onları yazmaya çalışıyorum. Bloglar bu nedenle çoğu zaman daha samimidir.

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.