Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Harry Potter serisinin ilk kitabı 1997 yılında piyasaya çıkmıştır. Gün geçtikçe ve serinin yeni kitapları çıktıkça dünya genelinde Harry Potter sevgisi artarak devam etti. Bu sevgi Yapı Kredi Yayınları’nın 2001’de bastığı ilk Harry Potter ve Felsefe Taşı kitabı ile ülkemizde de artmaya başladı. Harry Potter serisinin son filminin çekilmesi ile bu heyecan son buldu diye düşünülmeye başladı.

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?, J.K Rowling'in kaleminden çıkan başarılı Harry Potter serisinin dünyasında geçen kitaptan uyarlama bir film. Hikayesi Harry Potter dünyasının tam 70 yıl öncesine uzanan ve Newt Scamander adlı hayali bir karakterin hikayesini anlatmaktadır. Film,  bizi 1926 yılının New York'una götürüyor. Newt Scamander, Fantastik canavarlar hakkında bir günce tutmaktadır ve daha sonra bu tuttuğu günceyi bir kitaba çevirmeyi düşünen bir kaşiftir. Canavarlar ile ilgili bir konu nedeni ile Scamander New York'a gelir ve çantasını başkasınınki ile karıştırır. Bu sayede serbest kalan canavarları tekrar çantaya sokabilmek için çalışacaktır.

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?

"Harry Potter" son dört filminin yönetmenliğini üstlenmiş olan Davit Yates bu filmin de yönetmeni. Genç kaşif yazar Scamander rolünü Oscar ödüllü oyuncu Eddie Redmayne üstlenirken, filmin kadrosunda Ezra Miller, Colin Farrell, Katherine Waterston,Alison Sudol, Dan Fogler, Samantha Morton da yer alıyor. Film, 18 Kasım'da vizyona girdi ve hala vizyonda bulunmakta. Filmi beğenerek izlemeniz dileğiyle.

"Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?" filminin fragmanı

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

12 Yorumlar

  1. Peki filmi beğendiniz mi? Yazmamışsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi beğendim, özellikle Dan Fogler'ın oynadığı Kowalski karakteri filme ayrı bir hava katmış. Görsellik bakımından film efekleri etkileyiciydi.

      Sil
  2. Eddie Redmayne'ın filmde başrol almasına sevindim. Güzel bir seriye başladılar gördüğüm kadarıyla. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, filmin 2.si için çalışmalara başlanmış bile.Haberlere göre serinin yeni filmleri 2 yılda bir gösterime girecekmiş. :)

      Sil
  3. Harry Potter nedense benim beğenmediğim bir seriydi. Herkesin bu seriye hayran olması ve ben beğenmediğimi söylediğimde beni topa tutması bu konuda beni daha da gergin yapıyor. Ama ne kitaplarına ne de filmlerine ısınamadım. Bu filmi de izlemeyi düşünüyorum belki beni sonunda yakalayabilirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin Harry Potter serisinin konusu ile hiçbir alakası yok. Aynı karakterler bile yok. Film sadece Harry Potter dünyasınında geçiyor. Yani rahatlıkla izleyebilirsiniz.Herhangi bir filmi beğenmeyebilirsiniz.Bu gayet normal bir şey.Sizi topa tutanları dikkate almamanızda fayda var.Saygılar,

      Sil
  4. Ekşi Elmalar'a gittim geçen, onu yazdım. Buna daha gitmedim. :)

    3. büyük şehir diye yazmıştım 3 silinmiş. :) Fotoğrafları instagram başta olmak üzere blogda da paylaşacağım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel haberlerini bekliyor olacağız, Mert :)

      Sil
  5. Kitapsever bir insanımdır. Bir kitaba önyargılı davranmak yerine okurum gerekirse ondan sonra kötü yorum yaparım. Fakat Yıllardır şu Harry Potter serisine bir türlü ısınamadım. Okudum, filmlerini izledim. Ama ne bir heyecanım ne bir isteğim vardı. Zorlama resmen.
    Geçenlerde çoğu potter hayranının bu filmin maddi amaçlar için çekildiğini düşündüğüne dair bir şeyler okudum. Sizce doğru olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yazarın filmi çekilsin diye kitap yazdığını düşünmüyorum. Mesela J.K Rowling "Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?" kitabını 2001 yılında basmış, ama bu film 2016'da çıkmış. Yalnız film yapım şirketleri seri şeklinde olan kitaplardan faydalanıyor olabilir.Çoğu kitaptan uyarlama filmlere bakacak olursanız kitaptaki bazı sahneler akıcılığı etkilediği için veya benzer şeyler için kesebilmektedir. Kitaplar değil de filmler zorlama olabiliyor denebilir.

      Sil
  6. izleyici sayısının azalmasını bekliyorum. Kalabalık sinema salonlarını sevmiyorum, bir hafta daha beklemedeyim. Fakat film pek beğenilmemiş gibi bir havası var...

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.